söndag 6 maj 2012

Hoppa själv också

Det var Bosse och Tulo och Anna, och vi gick till södergården och tränade.

Bosse var jätteduktig som handhäst på väg dit. Sen gjorde vi bra driving i zon fyra, fortsatte med extreme friendly,  hoppade tunnor i höger varv. SW meh hjälp av staket, där kände jag mig osynkad och lite seg energi, men Bosse följde mej som ett litet Bullerby-lamm efteråt, fast jag egentligen hade tänkt göra annat utan honom en stund.

Tulo blev det några libertyhopp, lite stick to me, lite stick från me (  ;-)  ) och sen freestyle ridning med bara en stick, och vi fick göra lite räddningar när Bosse höll på att trassla till det på ridbanan. Lite coolt iaf att kunna rida runt och göra "riktiga jobb" på en oklädd häst.

Från helgen fick jag med mej en till BFO, att "hoppa själv" när man hoppar med hästen, när man rider alltså. Jag har tidigare tänkt att jag bara följer med, med halvbra resultat och lite katapulteffekt.. Och varför skulle man inte härma just hoppet, när man ska göra allt annat som man vill göra med hästen, i sin egen kropp.



Bosse och jag var på kurs i går igen för Erika F. Det var Bosse och Bosse som var med på kursen. Märkligt hur jag inte drar paralleller med vad jag kan, och Bobson. Han är är ju liten och flokig, och dessutom borde han redan kunna det jag vet, utan att ha övat...

Saker vi gjorde:
  • Extrem friendly i skritt och trav. Riktiga helikoptersving.
  • Driving i zon fyra, mycket friendly där också. 
  • Om (när) han drar iväg i typ cirkling, klonka på nosen tills han tänker framåt och porcypine i grimma.
  • SW mot vägg: Gå själv nära väggen, stanna hästen genom att stanna själv. Gör mindre.
  • Squeeze över hinder, se till att ha mer energi, han kan hoppa även i höger varv... 
  • Svårt att lyssna på lateral flexion (höger sida...), durra med foten.

Veckans seven days läxa blir driving i zon fyra/fem. Kanske hoppa tunnor också.

Intressant hur jag liksom inte kopplar ihop Bobson med det jag faktiskt vet och kan.
Vad bra det blir nu då =)