fredag 12 augusti 2011

Bli kliad.

Kan det vara värt att gå över granen? Nja...

Övade lite till bruks-DM idag.

Ett av hindrena var backa i vinkel. Tulo erbjöd så fint att gå SW över bommarna, eller ställa sig som i skaklar, fast det var ju inte alls meningen nu...  En bra bra övning i "dont make assumtions"...  Gick rätt bra efter några gånger, började OL med handen på grimman så att han inte skulle hinna göra fel.

Så här ser stationen/hindret ut som jag övade.
___________
__            ____
       I      I
       I      I
 Man rider in och förbi mitten. sen ska man backa in i den röda delen utan att komma åt bommarna. Och sen ut igen, eller så backar man helt ur, beror på vad domaren bestämt.


Övade även med plattan, att man ska gå med en hov på den, alltså i farten. Lade till ett kommando och det gick också bra efter några gånger. Han gillar ju att ställa sig på saker, men så där i farten har jag inte frågat om tidigare.

Sen övade vi lite att gå in i ett litet trångt utrymme med spånade gränser ca 1,5 x1,5 meter, där man ska vända givetvis innanför markeringarna. Detta tyckte jag var ganska tråkigt att öva, så jag måste fundera ut ett intressantare upplägg på det. Kanske ska börja med att ha gränser av bommar, så det blir mer logiskt. Vore coolt om Tulo kunde göra nån sorts pivå-snurr där inne =)

Bilderna är från hagen, gick och kollade stängslet i skogen. Tulo orkade inte kliva över granen, utan vände där och betade sig bort till mej från andra sidan.