fredag 7 oktober 2011

Halvguden och hästen

Tulo underbar. OL ade lite först, gick bra. Ska sätta mej ner och försöka komma ihåg vad som sades på kursen. Nääästan så jag blir lite sugen DN classroom, fast det känns som att ställa sig vid havet när man vill ha ett glas vatten.
Pysslade lite i stallet en stund, sedan red jag en sväng. Är sån skillnad på ridningen nu! Kanske ska testa att rida med sadel till helgen, våga rida lite på riktigt =)


Sockan hade lite testing idag angående att lyfta bakhovarna. Skulle kratsa igen hovarna och "antog" att det skulle gå bra med honom helt lös i boxen. Det gick det inte. Tog framfötterna och vb, sen protesterade han lite för mycket för att kunna lösa det så där i boxen. Blev nån sort allmän extrautfodring tror jag av andra hästar i stallet just då så hans fokus försvann väl en del.  Tog ut honom på gången och tog ett rep och körde friendly/desensitizing med det på benen och lyfte och kratsade bakhovarna, då gick det bra. Måste se till att "set it up for success". Ska lägga fram ett av de "ändlösa" repen så det ligger lättillgängligt i stallet.
Stackars lilla häst, här har man hållit på med Tulo, världens mest välsignade och bästa häst, och då tror jag på nåt vis att Bobson ska va likadan. Så nyttigt för mej!

Den lilla Busen hittade jag på "fel" sida stängslet i kväll också. Hade kollat lite på vad  mina hästar gjorde i hagen och gick sen in en sväng i stallet. Medans gick några folk och hämtade hästar i hagen, och när jag kom ut igen stod Bobson i "gatan" mellan hagarna! Huuur gick det till? Ingen såg honom smita.Man undrar, man undrar...

Ska bli spännande att ta med honom på kurs för Erika!