onsdag 5 november 2014

Snö i luften idag

Tog lassot med Bobson i kväll för det kändes rätt läge. Har själv lite feber så tanken på en stor cirkel för hästarna kändes lite praktisk och stegsparande.

Märkte att  jag "fuskar" vid användandet av det kortare sju-meters repet. Nu med lassots möjlighet till 14 meter så måste ju alla grejjer sitta. Märker att särskilt i sänden kan jag vara slarvig och övertydligt flumsig istället för mer exakt.

Tulo fick också OL på lasso. SW bort och från i rörelse är så mycket bättre nu. Krävde lite mer action i backning från zon ett, det blev inte snyggt men mycket mer inlevelse. "Be om en åtta" , typ. Får ordna med lite mer avslappning sen. Tulo svarar med att sätta upp huvet. Får filma och kolla vad jeg egentligen säger till honom. Ha, kunde ju behövas i folklivet också =D

 I helgen blev det några ridturer ut längs Kabelvägen/Häcklingevägen för Tulo. Måste skriva upp, blandar ihop dagarna annars.

I förrgår red jag Bobson på banan. Mycket swingin sholders och övergångar o tempoväxlingar i skritt och trav. Han svarar jättebra på in och utandning. Bowtie-mönstet. Galopp som gick lite halvdant. Delar av banan upptogs av vattenpölar och en grå häst med en lina med en kon i ;-) (en fågel!!) Kanske borde andas i galoppen också,  och avvakta tills banan är tillräckligt ledig... Nåja superfina övergångar och swingin sholders!