måndag 21 maj 2012

Mer BFO från helgen: Jag har försökt få Tulo att gå mer under sig med bakbenen genom att liksom trycka in dom under honom med mina sittben/höfter, vilket ju snarare resulterat i att jag tryckt bak hans bakben! Alltså precis tvärtemot vad all ridning går ut på! Nu fick jag nån flash om att öppna upp för hans bakben med mina höfter, så hans bakben får plats att sträcka in under honom. -gör likadant i kroppen som du vill att hästen ska göra... Det trodde jag att jag gjorde förut också, fast det blev tvärtom. Genast föll alla sådana där liknelser om att "cykla baklänges" med höfterna på plats.

Dagens övningar var att ta ut Bobson ur hagen, pyla lite i grindfållan, och sedan gå ut en minipromenad. Mycket för att vänja Tulo vid att Bobson försvinner och kommer tillbaka.Väl tillbaka fick Bobson stå vid uppbindingsbommen medan jag lyfte hans fötter, för att få till trevliga verkningsstunder senare.

Tulo fick testa lite moving massage i hagen. Först ville alla hästar vara med, sedan gick de iväg helt vilket kanske inte Tulo tyckte var riktigt roligt. Han bjöd på galopp, balanserad och utan att dra, men kanske inte i nån särskilt biomekaniskt bra form. Jaja. E och N kom tillbaka från en liten promenad och alla hästar kom ner tillbaka till grinden. Passade på att sitta lite på Bosse och klia på div ställen som behövde klias. Mysigt! Han är så blank så blank och nästan hal! Tulo är mer som en ren i pälsen, undrar om han inte nästan har hålrum i mitten av sina hår!