söndag 20 maj 2012

Kurs dag två - bogen loss

Bra idag med. Tulos bogar 90% lösare idag! Kom på mej att jag inte gjort rörelsen i "vi" utan bara "flyttat på hans stela bogar". Gick mycket bättre sedan, och fick till på stretch och böjning. Kräver koncentration!!
Fick påvisat av M att  även jag har stela bogar! Jätteintressant!! Märkts stor skillnad när jag medvetet slappnade av i mina bogar (alltså triceps). De känns när de är helt slappa som typ benvävnad, inte helt idealsikt eller originalmodell.

Ewa longerade mej en stund på första passet, så då fick jag känna på hur det känns när Tulo använder sin kropp bra. Väldigt bra upplevelse.

Saker att minnas: Ingen (INGEN!!!) aggression i en fas fyra!!! Ingen alls. Inte ens liiite.
Fyller förhoppningsvis på mer senare, väldigt trött nu.

                           



ND kurs

Tulo och jag har varit på kurs i Järbo för Ewa Angantyr hela dan idag. Mer om kursinnehållet en annan dag.
Känner att jag gett lite med tid åt Tulo senaste tiden. Idag tog vi igen det. Hade byggt en liten hage han skulle få gå i mellan våra lektioner, men han fick hänga med mej hela dan och fika lite gräs, sova lite och mysa. Och han verkade tycka att de var jätteroligt!

Bobson som fick vara hemma fick nu äntligen leka med de andra unghästarna utan att farbror Tulo lade sig i ;-)

Lite kurseri får det bli ändå:
 - "Jag vill dej väl".
_ Öppna; flytta in inner bak med inner höft. Tryck i ytter stigbygel Kom ihåg att ha kvar inneraxeln och inte trycka fram den. Be om övergång i trav, om öppnan inte kommer med in io traven, bryt av och gör om.
Håll öppnaövningen tills hästen känner att den vill stretcha. Sedan kan öppnan användas när man vill att hästen ska stretcha.
- OL flytta ut för att få ut bogen. Moving massage. Tulos bogar är inte så mjuka som dom skulle kunna vara.

I morgon fortsätter kursen en dag till =)