tisdag 18 september 2012

Experimentera

Pass med Tulo på kvällningen, jag och knotten kom tydligen dit samtidigt! MEN, jag övervann dem och de försvann efter en kvart!!
Var lite halvokoncentrerad och så delvis pga knotten men tänkte att jag kör på ändå. Först lite OL, var lite halkigt i gräset. Hoppade sedan upp och red med grimman med kontakt, med syfte att få till lite mer steg, bärighet, stretch, avslappning och faderullan. Gick hyfsat, fick till lite längre steg under sig och strechaktigt, och jag undersökte mitt eget läge mellan liksom "yoga tension" - liksom så där med magen - och avslappning, och vart nånstans jag fick den respons som jag letar efter i Tulo. Intressant! Kändes bitvis riktigt bra!

Vänster varv var var svårare. Hoppade av och undersökte vänstersidan nästan lite ofint online, fick till lite stretch där också efter en del experimenterande med att flytta ut zon 3, och t 2 och 4, liksom med handen, och att påminna med sticken.  Något lite åt Lichmanhållet att bumpa eller vad man ska säga för att få hästen att sänka huvudet. Nåväl, efter nåt varv i den formen hoppade jag upp och testade igen och då gick vänstervarvet mycket bättre!

Känns som att jag måste visa på hur jag menar mycket tydligt. Tänker på när jag ska försöka lära mej  en ny yogarörelse, så måste man få fulöva och testa och kolla och få visat ganska mycket innan kroppen liksom "förstår", och då känns det som att kroppen hittar ställningen själv och alltid har kunnat den .

Iallafall, avslutade med lite klia valda delar som behövde klias, och sen lite liberty close circles i skritt, och sen gick vi bortåt de andra hästarna (som haft värsta kvällslekstunden med lekslagsmål och race) medelst driving i zon fem i liberty. Tulo hängde kvar en stund, ganska godkänt betyg tycker jag efter allt mitt experimenterande.