onsdag 11 augusti 2010

Helgen och måndag tisdag

Har varit upp på Dalpraktiken på Barelli Games och kurser.

Alla hade verkligen fixat superfina kostymer i år, kolla in Annettes blogg för fina bilder! Det var omöjligt att rösta på vilken som var bäst. Tulo vann pris som mest LBI häst under tävlingen, hade det funnits pris för det för folk också tror jag att jag vunnit det med, vi vilade oss i form även på tävlingsbanan ;-) Jag var mest nöjd med att Tulo inte var halt :)

Roligt och trevligt hade vi hela helgen, trots att Berit hade köpt en för liten BH!


Ska försöka skriva ned hågkomster från kursdagarna: (Fyller på eftersom, kanske blir obegripligt för andra men det blir lite minnesanteckningar iallafall)

Söndag för Elisabeth:

OL:Testade att flytta olika delar när hästen gick på en cirkel. Vad händer i hästen kropp, när faller den in i rätt form?

Ridningen - fipplade med sitsen. Inte ha knäslut, var jag inte medveten om att jag hade. Testade lite som Elisabeth sade och Tulo fick mer framåtbjudning. Kändes väldigt annorlunda med sitsen så den ska jag fundera över och testa och fråga igen.

Elisabeth visade vad hon menar med en lätt skänkelhjälp och ohoj vilken skillnad det blev och kan bli!

Elisabeth visade på mej när hon ger flyttahjälp, och jag blev överaskad över den positiva känslan det gav, som att dansa! Den känslan ska jag komma i håg när jag rider och inverkar på Tulo!


Måndag - OL med Erika

Vi övade på grejjer som till slut blev ett (kanske) galoppombyte. Vi övade sideways från och emot medan vi gick parallellt med hästen. Detta gjorde att det går att få hästen att följa med/draw med en om man gör en åtta "stick to me" och därmed kan det liksom bli ett byte när man byter håll i åttan.

Sedan övade vi disengagement. Jag fattade äntligen skillnaden mellan stopp känsla och galoppkänslan i repet. (På tiden...)

Fortsatte sedan med liberty i rundkorallen. Ochvad gjorde vi väl där?
Tag the spot. Kan flytta undan mycket för att minska på trycket när jag är i corallen.
det kommer mera...

Tisdag ridning:
För att få till flytta framdel så fick jag göra SW när han ger baken istället, och lägga in backen och göra framdelsflytten.

Vi gjorde även åttor där vi lade in öppna ett kvarts varv eller ett halvt och sedan stannade och gav godis vid x, för att hästen skulle känna att det gav cred att gör det lilla extra, typ.



Lite trist att åka hem sen, 4 timmar ensam i en bil, men en kompis ringde just då så det blev roligare!

OK nu blev det lite, fyller på mer senare.