måndag 1 augusti 2011

Livet som unghäst

Vet ut till Sockan idag. Han har lite svullna knölar under ganaschen, samt även en svullen kind. Ingen feber eller övriga symptom. Ser pigg och glad ut som vanligt och äter obehindrat. Det enda som veterinären hittade var en tjock bussa med foder i munnen på den svullna sidan. Spolade och pillade rent. Han var inte helt lätt-sederad, och en kvart efter att vet åkt var han klar att gå ut i hagen igen, trots att han fick två omgångar med sedering.

Kontrollmätte honom innan och han vägde enligt måttbandet ca 350 kg! Tycker mig minnas att vi gissade på 175 kg vid kastreringen så det är ju en hel del i viktökning i så fall, men jag kan ju minnas fel. Får nog gissa på att han kommer att väga 500 kg som vuxen.

Så nu blir det hålla lite koll och antiinflammatoriskt i fem dagar. Lite konstigt? Vet inte om han fått foderbussan av att kinden var svullen, eller tvärtom. Inga skadade tänder i alla fall vad veterinären kunde se. Kan ju vara nåt insektsbett eller unghingstlek som är grundorsak. Eller nån tuggad pinne. Nån av kompisarna i hagen har även passat på att ge honom ett rejält tjuvnyp bakifrån i skapet, så det är en liten flik där som glipar.