tisdag 31 augusti 2010

Kristi Smith i Falkenberg

Tur som en tok har Tulo! (Och jag!) Här reser vi till andra änden av landet och vad hittar
man där? En gammal hagpolare från Håsjö! De såg så glada ut båda två. De fick gå tillsamman ute på dagarna.


Kisen och Tulo hälsningsrullar på lördag morgon.
Första hälsningen på fredag kväll.
Tulo in action. Blir ju liksom inga kort tagna när man går på kurs med häst, på själva kursen alltså.







Kursen blev jättebra! Jag fick hjälp med det jag behövde, väl bäddat för med de tidigare kurserna i sommar, och även tidigare år. Kristi var mycket engagerad och bjöd på sej själv, det var skönt att vi bara var sju hästekipage, det gör ju att var och en hinns med mer.

Jag fick många aha upplevelser, sånt som jag hört tusen gånger förr, men nu var jag reda att "höra" det. Tulo gjorde så fina direct rein svängar så som aldrig förr! Jag har bla totalt ignorerat "toe out" fast jag vet att det finns folk som sagt åt mej, *himlar med ögonen*, men nu förstod jag också.

Övade även stopp för "andas ut" vilket jag heller inte riktigt tagit till mej, jag har ju ett antal andra sätt att gå ner i transtions som har varit lättare att ta till när jag inte fått det andra att funka. Nu bad jag om extra hjälp med det, och efter vad jag tror var ett, eller var det två varv runt ridhuset, med många många tranistions mellan skritt och trav med "jingle bell", så funkade det! Haha!

Kristi påpekade även att Tulo blev dominant när jag bytte varv OL, så jag fick mer bara luta mej bakåt och sen vara noga med att han flyttade ut framdelen vid varvbytena. Gjorde skillnad!

Andra saker jag kunde ta till mej:
      He is asking a ledership question.
      När man kan göra driving game from all zones with face 1, då kan man gå över till dubbla rep.          (Tur att min rockard fortfarande är i två delar ;-) )

Vi gjorde en övning som Kristi kallade " the Parelli waltz" som var en follow the rail grej, En liten snurr nästan på spåret, där man först gjorde indrect rein halva varvet och sen direct rein. Så roligt att jag gjorde dem idag på jobbet, ute på en åker, utan häst...


Det var ett jättefint stall som vi blev uppstallade i. Det brukar vara väldigt offentliga tävlingar där, så när vi kom var boxarna helt rena och virconade, och vi fick mocka och sopa ut allt innan vi for hem. Hela anläggningen var mycket bra och rejäl. Bra också med att kunna vara i ridhuset, för det blev några rejäla störtskurar av och till. En lite sväng hann vi med ute på terrängbanan, men det blev rätt kort, det hade varit bra att haft dubbelt så lång tid på sig, kanske fyra dagar.Väldigt bra ordnat med "the arrangements" även denna kurs.

Men så trött jag blev, särskilt på lördagkväll, åkte direkt efter kursslut till vandrarhemmet, där vi senare på kvällen skulle äta tillsammans, och parkerade mej i en fåtölj och stoppade i mej chips och ICA cider och försökte lösa ett korsord. RBI, jag? Näe...
Har för mej att det var en massa andra människor på kursen också, minns inte så noga... Nej skämt åsido. Det var jättroligt att träffa de andra, och Sofia och hennes mamma och Kisen extra kul! Som vanligt minns jag mest de andra människorna mest efter deras hästar, inte efter vad de själva heter...

Bosse P var nog inte där så mycket, men däremot Anna Bohem. Hon bor i en koja i skogen med jordstampat golv tillsammans med sin hund och lever på att samla kottar.