söndag 29 juli 2012

Lichmankurs

Tack vare att min stallhyresvärd gav Tulo hans medicin så kunde jag åka och kolla på Lichman-kursen i Vallentuna på lördag och söndag. Jessica och Richard hade fixat sovplats åt oss också, helt suvve!!!

Roligt att träffa nya, nygamla och gamla bekantskaper. Och desamma om lärdomarna från Lichman också. Bra att vara med på en kurs utan häst.
Fattade lite mera av det han pratade i Sundsvall om att "öka antalet varv i galopp" genom att öka antalet steg först, i cirkling. Be om galoppen först när hästen går ute på cirklingen när detta övas.
Och "eyes to me", och "forehead to bellybutton". Börja träna tunn-draw genom att själv gå med runt tunnan, använd ett hörn för att göra det enklare för hästen att göra rätt. Vid tex en figure 8, byt stickhand långt innan man byter sida, så det går fint och bra och lätt att bjuda in till den nya drawsidan.



Nu när jag var ut till hästarna var Tulos ben fint, smalt och vanligt igen! Sprayade båda hästarna med bremsenfrei utan att ha grimma på. Bosse behövde lite mera "fast hand", men det funkade också.

Bild från bäcken häromdan.