onsdag 11 november 2009

Sen och sen

Hann ut i lite i dagsljus idag. Tog en sväng med lassot ner på kvigbetet. Fruset och fint nu! Först driving zon fyra och fem, sen lyckades Tun gå rakt in i ett stängsel där han trodde det var öppet, miss i kommunikationen. Dessie hade också förvånats av samma stängsel fast nån minut tidigare och en bit bort. Nåväl, då vart linan som kom runt bakbenen läskig och Tulo blev RIGHT BRAINED, på riktigt! Intressant att se! Mycket sällan det händer på det viset med honom.
Sen höll jag på och fixade och donade med lassot över ryggen, runt bakben, i rörelse trav och galopp för att fixa tillbaka min körhäst. Fick hyfsad ordning på det iallafall. Men det är nåt särskilt med det där lassot. Funderar på att köpa billiga från Hööks eller nåt för att göra korta dels som "tömmar" och dels att ha att öva med runitikring, för de är mycket läskigare än tjockrepen tycker Tun. Kanske det märks att jag är lite valhäntare med det också, kanske... Och en komination av längre avstånd och att det är nåt som är längre som släpar. Långrepet släpar ju faktiskt inte alls på samma sätt.

Sen körde vi lite hill therapy aktigt, och han höll galoppen väldans bra och balanserat (och LB), mycket bättre än i fjol när vi körde en riktig hill therapy omgång. Fast då körde jag max på 7 meters repet. (det gamla tjocka trygga vanlig repet...) Lite bus blev det också =)

Sen gick vi hem, körde lite squeeze med en traktorskopa och en spannmålselevator som stod vid stallväggen, med lassot och lite på håll så där. Tror det var ett bra komplement till RBI upplevelsen, att bli lite styrd på håll så där. För båda.
Sedan circle backa, också ganska mycket tänka övning. För båda.