lördag 5 februari 2011

Lördag - Bobson kuttrar.

Åkte till hästarna vid åtta i morse och red först Tulo ungefär samma sväng som i går, fast en bit längre. Har försökt kolla på "hitta" hur långt det blev och kanske att det blev 11 km idag. Nån hade plogat vägen sen i går så det var inte lika bra underlag som i går.

Fick pyssla lite för att få Tulo till grinden, "flocken" stod och trängde på lite så jag fick gå och hämta honom igen. Tulo var ganska introvert hela tiden, får ladda lite med LBI film för att få upp inspirationen för att hitta till Tulos inspiration. Brukar vara att jag inte är tillräckligt particular.

Bobson har det bra i sin hage, den är nog fem hektar, men dom använder sig av typ en halv, mellan grinden, lösdriften och balen. Det blir säkert roligare att undersöka sen när det inte är så djup snö. Kanske ska göra lite roliga skattgömmor här och var så småningom!

När jag hade gått upp till bilen igen kom Erika så då gick vi ner en sväng till till unghästarna och hängde där säkert en timme till. Stod en lång stund och bara chillade vid balen när våra små adepter åt. Kom på att Bobson inte var bekväm med att jag hoppade vid honom, nåt att träna vidare på, men då ska jag ha grimma och rep på.

Övade att få ta i munnen, gick så bra måste vara för att jag har så bra timing. Testade även att lägga upp ena benet så långt jag nådde på hans kropp, och det gick också utan att han ens verkade märka det. Men som sagt, skutta brevid - det var nåt nytt!

Jo just, Bobson har nåt litet märkligt ljud för sig, liksom kuttrar lite sakta, ungefär som ett väldigt väldigt sakta "havreljud/hälsningsljud". Känns som om det kan vara nån sorts föl-sto snack, men han verkar rikta det till mej isåfall känner jag mig riktig smickrad. Första gången jag hörde det trodde jag att han fått nåt i näsan, men det verkar vara ett ljud som han liksom gör med flit. Aldrig hört det förut, nån som har nån teori om vad det kan vara? Typ ett lågt ljud som fölet gör till sin mamma för att liksom hålla ihop?  (Eller nåt superdominant, haha ;-)  )

uh,    uh,     uh,   uh...