torsdag 10 februari 2011

Snö snö snö

Gnööö råkade backa in i en bil på parkeringen idag, tror det blir bättre om jag bloggar om det...
Nåväl, var ingen som blev skadad iallafall annat än plånboken och lilte min själ, annat än man kan säga om riks-80 mellan Valbo och Gävle idag, såg en bil uppochner på en åker samt hörde på radion att det var flera bilolyckor efter den vägen. For till Valbo på em för att kolla på lite lägenheter.

Har inte varit hos hästarna sen i måndags, Bobson såg jag senast som hastigast i söndagskväll, eftersom jag varit på en resa med jobbet. Bobsons polare lämnade hagen för lite pedikyr idag, och han och de andra hästarna tog det så lungt nu´, inte som sist när all smet när N lämnade flocken.

Pillade på lite med mr B, övade backa yoyo som blir bättre och bättre. Lyfta fötter, flytta rumpan, lite allmänt porkypine och börja flytta undan framdelen för framtida cirkling. Han är oerhört cool och intresserad och börjar fatta ordet "bra", misstänkt likt Tulo (undrar vad dom har för gemensm nämnare...)

Tulo hade fått sig en tjottablängare av nån/något i hagen, på insidan hasen. Min snälla hästpassare hade tagit in och tvättat såret, en eloge för det, så skönt att få hästen omsedd när man är borta!!

Med Tulo ikväll blev det lite serious sideways med, och det verkade funka som motiverare för honom. Very particular! Sen blev det lite cirkling och var noga med att hålla gångart i trav, blev så han sedan bjöd galopp självmant och det blev några galoppvarv. Mycket bättre än hur det varit på sistone! Roligt var också när jag liftade ner till hagen så gick han mycket mer "good banana" än han brukar, så det kändes som om övningarna varit bra både fysiskt och psykiskt!