lördag 23 augusti 2008

En god vän





Tulos gode vän som möjligtvis skulle kunna tillhöra våran flock. Han är lagom stor, rätt ras och ganska ärtig! Fyra år. Vore ju så intressant! Får uppgradera transporten till en boggie i så fall. Vad Tulo tycker är rätt givet...
Jo just, köpte tre små presseningar idag, i olika färger så köptarmen är ju redan i gång :)
//
Blev en pysselkväll till, tom inne i stallet! Var på surströmmingsskiva först, så det var mörkt när jag kände att jag hade längre tid för Tulo. Våra vänsterben var inte på bästa viset idag, men svansen blev fin och presseningarna har ståtts och gåtts på, alla tre. Byggde en labyrint av dem på gången. Avslutade i hagen med en kli och filosofistund under halvmånens sken.
Såg en jättebra flyttbar ligghall när jag jobbade, typ 4 x 5 m och bara att sätta traktor-pallarmarna i och flytta! Snygg och ordentlig var den också, i trä och faluröd. Användes till kossor.

Kryptiska insider-förkortningar...

Försökte grejja i går så att T rörde sig mer än jag för jag har ont i en fot. Blev paddocken med lite bommar, koner och en hink (åsså vippbrädan då). Krockade näsan i T för en av oss, som är är ganska LB flyttade sig inte. Upprörda känslor. Grejjade vidare med sniff this-that, sätt hovar på, visa intresse för och massor av vänskapslek. Åkte med på T i hagen en stund sen, T åt, månen sken, dimma i dalen, vandrade lite mellan olika hötappar. Intressatn att se hagen ur hästperspektiv. T´s favoritkliställe är typ på hans kropp, nån stans, Ta På Mej! Kanske därför han försöker fixa till extra mycket av sej själv nu, han börjar bli rätt sommarrund. Funderar på att åka och köpa en ny liten pressening idag, utan hål.
Känner lite att liberty känns rätt bra, för då måste jag verkligen förtjäna T´s uppmärksamhet. Men yo-yo är inte så bra, funderar på det... Det är svårt med 49-51. Lutar mer och mer på att satsa på LHB.

Körsbärsträdet är FULLT av goda körsbär!


bild från i tisdags