onsdag 29 februari 2012

Mina häftiga hästar

Har ju så bra hästar!

Lekte lite med Bobson först som fick hänga med ut och mocka lite på ridplan med skottkärra och allt. Fortsatte med lite åttor och sen weave med tre tunnor och skottkärran. Han är redan duktigare på weave än Tulo! Sen lite olika cirkling övningar där han travade på så fint i bästa ridhästtrav böjd åt rätt håll och allting. Lite Bobson var det ju iof först,efter tre steg i trav var han ju bara TVUNGEN att kasta sig ner på backen och rulla fram och tillbaka tjugo gånger.

Tulo fick ett äkta gammalt klassikt Anna-pass på plan - lite ol, lite freestyle och lite liberty. Övade på cirkling downward transitions genom sideways, spinns (sakta och stor men ändock, satsar på att de ska var roliga!) I freestyle allmänt rida runt och styra och känna efter, lyssna in vart Tulo talar om att jag ger kontraorder- svansen svishar direkt! Så roligt att rida!
OL även lite halvcirklar med tvära vändningar genom att lyfta linan.

Intressant med Bsbson härom dan. Jag hade knutit fast honom på gången i repgrimman och ett rep och skulle lyfta en framhov. Då liksom "ramlade" hela den lilla hästen framåt och gick liksom framåt trillade ner litegranna på knä! Jag följde med och funderade lite vad som hände (Tänkte lite: Jaha, ska det vara sånn).
Kom på sen, att jag ofta (och av olika anledningar) faktiskt satt fast honom i två grimskaft på gången, och nu när han stod i bara ett så ramlade han framåt för att han förmodligen använt sig av grimman och repen till att luta sig i när jag lyft ett framben! Gulle! Så nu övade jag extra på att han faktiskt måste hålla upp fötterna mera själv, annars liksom följer jag bara med neråt så att han vilket verkar var jobbigare så istället väljer han att hålla upp foten.

Jag lär mig verkligen massor av denna häst!