måndag 22 februari 2010

Flurar runt


Kontrar med en äcklig bloggbild. Den föreställer iallafall inte snö, utan björnbajs med lingon.



Så här ser det ut hemma alldeles nyss.

Var minus 24 här i morse, segade inne och tänkte att det var för kallt, trots att jag VET att det blir ju varmt när man går ut, eller man fryser inte när man klär på sig utan det blir trevligt roligt och uppbyggligt. Nåväl, masade mej till stallet efter lunch och grejjade på lite, har tänkt fokusera på freestyle ett tag. Började lite OL och börjde snacka lite på stallbacken med en tjej som dragit fram två vagnar som skulle tinas lite. Tulo gick självmant och ställde sig mellan skacklarna (i och för sig bakoch fram) och tyckte att han var jätteduktig och nu skulle han väl få godis? Jo då. Sen fortsatte han att visa sig duktig, men eftersom jag inte reagerade så fortsatte han och försökte klättra upp med ett framben i rockarden , som då börjde glida framåt i snön så Tulo nästan höll på att hamna under. Tur vi övat det där med att halka på obstacles förut, på våran lilla piedistal. Ingen fara just på taket och han fick fortsätta, men med lite mera övervakning, att vara så där duktigt som bara en kallblodsponny kan vara.

Sen övade vi lite stanna för sticken i första hand i cirkling. Kan ju säga att jag får många förslag, tex vända rätt upp, byta varv, eller då måste det ju vara SW mot som du menar, visst?? Kolla så bra jag gör! Hade kanske varit enklare om jag hade lärt honom detta först, innan allt annat. Själv tycker jag att det är superenkelt. Det tycker tydligen inte Tulo, han måste ju vara lite trögfattad, hur kan man bara undgå att förstå vad jag menar... Jag är ju alltid ett under av tydlighet.

Sedan blev det ett clover leaf mönster och lite åttavolt (utan tunnor) och så stack vi ut på en liten ridtur till andra vändplan, dit var det plogat och bra. Testade att be och lite mer samlat också, spännande, påminner om tidiagre hästdagar. Mycket galoppfattningar blev det också.