måndag 17 november 2014

Måndag och på bättringsvägen e förkylningen

Var ut till hästarna för första gången sedan tisdags eftersom jag varit sjuk. Tyckte de gått upp 200 kg.  Fick skärpa mej för att inte försöka bränna bort allt på en kväll.

Tulo fick lite lassocircling på ridbanan. Sen släppte jag loss honom och körde liberty bla circling i galopp. Jag har spenderat en del av sjuktiden med att kolla på bilder från när det begav sig och Tulo var smal och fysiskt vältränad, men jag måste säga att han är som mer aktiv i sin kropp, och mer connectad i huvet! Ska se hur vi kan få till fysiken igen också.

Bobson blev det på lina från zon fem. Han var mycket lugn och lyssnade vilket inte var vad jag väntat mej efter en veckas vila. Vi hade iof en liten övning vid grindhålet först där han helst ville springa igenom men där jag lät honom gå fram och tillbaka tills han kunde passera grindhålet lugnt. (Han var lite sugen på livet utanför hagen kan man säga)

Nåväl, vi gjorde follow the rail och lite slalom,  men utan koner eller npt, från zon fem . I skritt och lite trav. Galoppen fick bli lite mer åt circlinghållet faktiskt.