torsdag 22 januari 2009

Försök till förklaring samt allmänt liksidighets-spånande




Här är markeringarna jag gjort på Tulo. Den främre är där jag uppfattade att skulderbladskankten var när han stod med benet rakt ner, och den bakre när jag lyfte hans överben 90 grader ut. Enligt markeringaran på den nedre bilden är han väldigt sned, vilket säkert kan stämma, men jag kan ju också ha mätt lite fel (hoppas jag!!!). (Kanske stod han ojämnt med frambenen också när jag tog bilden).

Tanken är att sadeln ska ligga så att den inte stör bogbladets rörelser, så att själva stigbygelpartiet ligger bakom denna bakersta linje. Vilket gör att jag starkt tvivlar på mina ritade linjers riktighet, de borde väl gå längre bak den bakre (???), men det var väldans svårt att känna vad som var vad och samtidigt hålla upp benet. Å andra sidan kanske ha har rullat om bogbladet så att det inte kommer längre bak i dagsläget. Analysera analysera.

Han har enklare för att fatta höger galopp. Då borde bröstkorgen ha tendens för att peka ut åt vänster. Detta är en grej som tas upp i L2 packet, superintressant. Funderar på att testa min gamla manskapssadel och shimma upp den och se hur den passar då. Tycker att det är svårt att sitta riktigt i min gamla kära bomlösa sadel.

Ska nog rita om strecken nån dag... Som sagtr, inlärningsprocessen rullar vidare, och detta är bara en bråkdel av allting...