tisdag 1 januari 2013

Nyårsdan

Tänkte lite sätta ribban för året så här på nyårsdan. Körde mönster OL med Bobson (åttan) och hoppade tunnor. Friendly mellan två tunnor med uppsittning sedan lite ridning. Han var väldigt trevlig att rida, gjorde mycket bra indirect och direct, stoppa backa och gå igång. Fick gå som handhäst också lite.

Tulo lite på lassot, men eftersom ridbanan töat fram helt så blev det så grus-segt så det blev snabbt liberty-lekar istället. Fokus på kul, med lite inslag av SW. Red lite freestyle också. Sen i skymmningen så tänkte jag att han skulle få dra fram släpkälkarna som jag fraktat ner från Arbrå så fint, men Tulo blev väldigt skeptisk till att det stod nåt helt okänt bakom bilen. Fnoork! Så jag fick dra dom själv och Tulo tittade på. Jaja, vi tar det en annan dag. Klart man måste köra in sina hästar igen, när de stått en vecka!

Fortsatte med att leka med att ta bettet själv med Tulo, lite segt för honom att fatta, att det är när han närmar sig bettet som pluspoängen kommer. Han har ju några fler års vana av hur man "ska" bete sig med bettet än Bobson. Han fattade iaf att det var nånting på gång, försökte med vår variant av spansk skritt för att se om det kanske var det som jag menade? Gulle!

I övrigt saknar jag Lill-Skuldran, Trasslan, Hannilson och Pånkos som ju inte följde med hem till Valboutan envisas med att vara med sina familjer hela tiden.

Gott Nytt År!

Spenderade nyårskvällen och natten i stallet, tolvslaget i hagen. Grannarna var shyssta och höll raketandet i det mest till runt tolv. La ut en höbal där hästarna helst ville vara, och tröck i en hel del godis i de som behövde. Hästarna var hyfsta lugna också, och såg ut att gå ner i varv fort efter att smällandet avtagit.

I övrigt en mysig kväll med stallets PNH-fraktion i sadelkammaren tittades på  - Parellifilm. Och lite Sherlock. Varm choklad och köttbullsmacka med röbetssallad.

Gott Nytt År till allt och alla önskar jag och pållarna!











Tulo blev just officiellt 20 år, och Bobson en treåring!