onsdag 10 augusti 2011

Öva själv

Sockan fick öva sig att stå inne själv en lite stund, och även att hans kompis gick ut ur stallet med han fick stå kvar inne mol allena. Gick bra.

Bruksträning!

I kväll for Tulo och jag iväg på en träning i bruksridning. (Obligatoriska hindren syns låångt ner på sidan) Det var verkligen jätteroligt! Det var både körekipage och ridekipage där. Jag behöver miljöträna mej själv och då är sånt här ypperligt! Funderar på att vara med på DM i bruksridning senare i Augusti, vi får se.

Tulo tyckte att en hel del grejjer var lite konstiga och vågade först inte gå över dem. Tex en pressening som i tvälingsmomenet ska travas över. Men efter lite approach och retreat så funkade det bra och han travade villigt och glatt över dem. Lika var det med många saker, funkade bra och var roligt när vi kikat närmare på dem. Det är ju nåt som man INTE får göra vid en tävling, så jag vet inte riktigt hur bra det är att åka iväg på en sådan.
 Ev ska jag på en till träning på samma ställe som tävlingen ska hållas. Då blir det ju bara hindren som är nya, inte själva platsen. Är nog bra för mej att komma lite mer ur comfortzone.

Svårast för oss var att backa i ett L utan att gå utanför bommarna, samt att gå med en fot på en platta (vägbrunn) som man passerar. Fast de grejjerna tror jag lätt går att öva in så de blir riktigt roliga också för Tulo.

Summa kardemumma så kändes Tulo glad och intresserad av det hela, och stod och smaskade på sitt hö i finkan när jag höll på med andra saker. Han kissade även i finkan vilket INTE gillas av mej (alias fink-Hitler), blir storstädning i morrn för jag hade för lite spån för att suga upp allt kiss. Skillnad när lilla baby Sockan kissar finkan, det blir liksom inte lika mycket...
Ska byta strategi, och VRÄKA in spån i stället.