fredag 11 januari 2013

Downsourcing

Har just nu inget eget internet, så lite off blir man ju. Får återupptäcka radion!

Pillar på med ponnysarna.
En häst i stallet är snorig så nu är vi isolerade, står till och med på stc´s hemsida. Prov är taget, tar en vecka innan provsvaret är klart. Men det blir till att fortsätta träna hemma på hemmaplan och tempa och hålla koll på mina också.

Jaja.

Hade en liten break trough med Bobson i söndags.  Vi lekte "projekt" och han började ställa frågor på en helt annan nivå än tidigare! Han såg nästan ut som om att han tyckte att cirklingen hade en mening =)

Jag bad honom gå fram till bollen och sätta nosen på den, han vill ju gärna annars sparka på den eller så. Eller om han trott att det är det enda man kan göra med den. Iallafall så fattade han till slut att det räckte med att bara nosa på den. Kul! Senare, när vi gjort lite annat, tänkte jag att nu kan du ju få busa med bollen om du vill, men då gick han fram och satte nosen så fint så fint på bollen! Kanske skönt att förstå att man inte måsta vara allan hela tiden?

I går var det  snöstorm och Bobson var  i gasen när jag plockade in hästarna en sväng. Skulle kasa av snö och tempa mm. Bobson var INTE redo för denna sorts finlir! Till slut gjorde han en Remmer och knockade mej på huvudet med sin underkäke, varpå jag blev lite arg och backade bak honom lite kraftigt så där. Sen stod han som ett snällt lamm och ville liksom bara gosa.

Tulo är på projekt fettförbränning. Blir intressant att se hur vi löser det med isoleringen och allt. Tips på fettförbrännande aktiviteter som inte är mördande tråkiga på mindre yte efterlyses! Enligt de restriktioner vi fått från veterinärerna och SVA får man rida ut, bara man har ett par meters mellanrum mellan de hästar men möter.