onsdag 5 oktober 2011

Grabbarna Ganasch

Till hästarna på kvällen. Det var mörkt, fick ropa ett tag innan Tulo kom. Bobson var i skogen, honom fick jag gå in och hämta. Bra tyckte Tulo som stod utanför hagen och passade på att äta gräs i dikeskanten.

Vägde upp 4 kg av grovfodret för att se om Sockan sätter i sig det över natten. Håller på att rådda ihop en foderstat åt honom. Grovfodret har ganska låga värden, nåt som passar Tulo mer än Sockan.

Gick med grabbarna runt och på ridbanan och betade. Hoppade upp lite på Tulo och hade Sockan som handhäst nån minut på ridbanan också. Gick bra.

Sedan övade Tulo och jag vidare på "energi, blance och relaxation". Bobson fick stå kvar alldeles ensam i stallet, gick också bra, han gnäggade nån gång och nåt mystiskt ljud hördes, men allt såg normalt ut när vi kom  tillbaka.

Tulos övningar gick bara så bra! Det är som att ha smör, en boll, mjukt och energiskt. Visst, lite mer relaxation behöver vi, men Åh så roligt det är! Knölade ihop 22 fots repet och red en stund också, i skritt och lite trav volter med drag av öppna i. Verkligen en begåvad häst! En gåva!

Dröjde mej kvar sen och gick och kliade omväxlande på de två fina.