söndag 30 januari 2011

Bobson installerad

Bobson är nu installerad i Valbo. Han fick åka lös i finkan ner. Hade bullat upp med en tunna och höbalar för att skydda framdörren. Bobson stod baklänges hela resan, så lungt och bra i 12 mil. Blir allt bra sugen på att köpa en finka där hästarna åker baklänges och som kan ta två hästar så jag får med mej bägge samtidigt.

Han gick bra på finkan, övningslastade en gång först. Sen gick vi in tillsammans och jag fick hjälp med att stänga luckan. Den "riktiga" lastträningen tar vi sen, när det inte är så halt och ljusare kvällar.

Fyra hästar blev dom, en arab 2 år, en fjolårs islandshingst, en fyra årig islänning och så Bobson. Verkar som om den lilla islandsfölen är den som bestämmer! Jag imponerade lite på Bobson efter att ha skyddat min herd of two för nämnda föle. Bobby kom och vill umgås och äta hö när jag kom på besök på eftermiddan. Så gullig så.
Två kulor hittade jag på honom också! Jag har nog lite dåliga anatomikunskaper, kan mjölkkor bättre...
Bortsett från det, idag såg han ut att heta Lille Prins Gösta.


Gamle Tulo är satt på undatag av "sin" flock. Han får väl avancera in i flocken eftersom. Tul fick komma in och äta lite i en box idag. Han verkar lugn och sansad som oftast. Använder sig av lugnande signaler till de andra hästarna så mycket han kan. Lite pyssligt när jag skulle ropa in honom, man måste nämligen gå mycket sakta och oförargligt för att inte få hela hästflocken på sig, såg han ut att tänka.

Lite komiskt, ganska så trött efter att ha kört Gösta för första gången och spenderat större delen av dan med honom, så sa jag att "Nä nu ska jag åka hem. Ska bara titta till min häst först". (Alltså Tulo)