lördag 8 oktober 2011

Första träningen med Sockan

Pojakrna hänger lite tillsammans. Tulo går i vippfilen brevid Bobsons hage. Tar ofta in dem tillsammans och ger mat, eller går och betar tillsammans för att de ska bonda.
Idag var det första gången jag "tränade" Sockan, alltså att vi gick till ridplan och tränade. Det gick jättebra! Vi har ju tränat förut också genom all vardagshantering, blir ju att man behöver friendly, porcupine, driving, yoyo, squeeze.
Nu ställde jag ut två tunnor med lite smarrigt på och körde touch it med driving i zon 3 Tappade honom med sticken i sadelläget och tadaa han fattade snabbt! Verkade inte alls tycka att det var nåt konstigt, och kom sen i håg det! Såg inga direkta slickningar eller så, ska bli spännande i morgon att se hur det är då.
Kollade även att driving fanns fram och bak, och sen testade vi lite close range circling. Och det mesta verkade väldigt logiskt för herrn. Yoyo har förbättringspotensial angående förfiningen av faserna för backning. Hade även lite "störningar" av en häst so sprang omkring lite utanför, men han höll fokuset bra i allafall.