fredag 20 maj 2011

Min sommarkväll

BIlde från en annan dag, Tulo och hans bästa sto.
Har varit i Vänersborg i veckan och i kväll var det första gången jag såg Tulo sen i måndags.
Började väldigt soft med att sakta beta oss fram till ridbanan. Övade lite på att gå SW över en lite läskig tunna av plåt, lite läskigare än en av plast.

Sen kom det lite stallfolk och vi tipsade och trixade lite. Fick lite tips på bugning mot läggnings-övning för att komma vidare med läggningen. Gick faktiskt bättre än det brukar, han var kvar längre tid på knä så där! När som helst nu så!

Sen showade vi lite med stick to me i olika gångarter och stopp från galopp.

Efter det lite slalom mellan tunnor, först i trav med lina och då gav han järnet och sen i trav liberty gick väl inte lika bra. Gick ner till skritt för att få till motböjarna och det blev ganska så bra.
Sedan for vi till Norrtälje och gick på zoo, eller jag menar att Tulo fick hoppa över de fyra tunnorna som jag då lagt ner. Sedan fick han hoppa över två plasttunnor liggandes i bredd, satsdae järnet där ocks¨å gjorde han.
Just det, gjorde ett snyggt byte också i liberty stick to me cirklar.

Avslutade hästkvällen med att stå i skogen vid bäcken och chilla lite med Tulo. Ville kolla vart han går ner och dricker. Det var myggfritt där inne blan träden!

Kommer ihåg när jag nyss fått hem Tulo, då kunde han inte lösa pusslet med att gå ner i bäcken i den hagen och dricka, och inte heller gå över till andra sidan som hans hästkompis Birk gjorde. Inte var jag savvy nog att kunna hjälpa honom heller, fick leda runt honom över en bro till slut, efter att han gått själv på sin sida i nån dag.

En mysig avslutning på en ganska stressig vecka och dag.

(Sockan hoppade jag över i kväll faktiskt, enligt uppgift har de lite nytt bete iaf)