tisdag 5 januari 2010

O så roligt och galoppåttor.


Bilden från i fjol.
Minus 24 uppe vid stallet nu i kväll. Det var faktiskt inte så kallt när jag väl kom igång. Gick mest innan och tänkte att det är för kallt... Lite pyssligt med rep som fryser till och tumvantar blir det, men då kan man avancera till liberty, freestyle och bitvis utan vantar, och man har en överdimensionerad skoteroverall =)

Körde fört OL i den numera så fint plogade rörhagen. Åttorna var roliga, körde dem i liberty sen. Efter det blev det intro av ny övning som heter "o så roligt det är att gå runt en tunna" Det gick bra, avancerade till liberty i skritt ganska snart. Lyckades till och med få till två varv. Första libertyn vandrade Tun iväg till "åttantunnorna" och försökte vara duktig där, men han kom ganska snart underfund om vad som lönade sig bäst =)

Sen fortsatte jag med förberedande galoppombytesövningar. Tunnorna fick vara questionbox, fast bara två. Mest problem har jag att rida galoppen, men vi fick till det ganska bra på slutet, och jag tror jag fick till lite bra muskelminnen. Avslutade efter en särdeles bra galopphalva i vänster varv.

Faktisk såg han ganska osvankig ut när vi kom in och jag tog mej tid att titta. Blev nog supersamlad galopp när det blev bra... Några timmar sånt där och han kommer att se alldeles nybakad ut som limpor på ryggen ;-)