tisdag 14 augusti 2012

FT på Stridsby

Tulo och jag har varit på Dalpraktikens Fast Track förra veckan, här en länk som Åsa klippt ihop http://www.youtube.com/watch?v=oGcwUS-Xi30&feature=youtu.be

Det var verkligen roligt och lärorikt och något jag starkt rekommenderar!
Tulo och Nadal fick en jättefin stor hage med både kuperad skogigare parti och mer platta områden.

Tulon o jag pillade på med driving zon 5, intressant intressant! Rolit att få till "drawet" och "sendet" från zon fem.
Även  ridning förståss, freestyle styra "med bakdelen" (det blir bra, jag lovar, Tulo blev mer upphill!), och plink plink för energin, tror jag också att Linda P beskriver i nya Savvy Times augustinumret. Nåt nytt för mej var att peka inåt med naveln när man svänger, alltså inåt mot hästens mitt, borde väl va utåt i svängen liksom. Undrar hur många som försökt förklara det tidigare, utan att jag fattat?

Lånade även en av kursdelatagarnas sadel, en Prestige Lucky Dressage 16" bomvidd 37!  En ponnysadel alltså, och den passade Tulo jättebra, och mej med. Tulo fick mycket bättre bogrörelser och ryggverksamhet, bättre än i nån annan sadel jag provat, inklusive barbackapadden och alla bomlösa sadlar av mycket bra och av medioker kvalitet. Den var inte alldeles hutlöst dyr heller, om man jämför, så en sån tror jag det får bli! Tips alltså, till kallblodsägare med ponnystuk, kolla in ponnysadlar!

Vi började varje morgon med ett yoga-pass, och faktiskt känner jag mig riktigt yoga-inspirerad! Nästan så jag ska fortsätta hemma, nästan. Har lagt in lite pausyoga (från uppvärmningsdelen) när jag jobbar vid den stationära datorn iallafall. Balansövningarna på ett ben i taget är super när man har lite för platta fotvalv!

Väl hemma så tycker jag att Bobson ser ut att ha ränt iväg minst 5 cm i bakkärran igen, så han blir nog över ponnymåttet vad det verkar!