torsdag 6 januari 2011

Ute på gårn

Möttes av en liten krabat på gårdsplan när jag kom upp till stallet
igen. Han vet väl hur det ska vara när man är Annas häst... 

Här på väg till stona.

Jaja, han gick till grabbarna och hälsade på dom, vilka alla (utom Tulo, som höll sig därifrån) verkade prata mycket snällt med honom. Eftersom jag skulle skjutsa ett barn till Dalarna fick han spendera resten av dan inne i stallet med sällskap av hästar som stod inne på tork. Ska göra ett nytt försök i morgon med en annan häst, vilket borde fungera.

Nu på kvällen blev det en massa kli och undemanding i boxen. Tulo hälsade på mej med en riktig hummning när jag kom, vilket inte är helt vanligt. Han såg rätt leklysten ut, men får finna sig at stå tillbaka nu nån vecka tror jag. Bobson tyckte det var jätteskönt att bli kliad särskillt på ett framben, på underarmen. Har jag aldrig upplevt förut att en häst tycker! Bobson är iallafall otroligt rörlig, går lika bra framåt som bakåt och åt sidorna. Kanske för att han är ett föl, vad vet jag =)  Introducerade honom för äpplen, fick dela det i små bitar och då åt han och tyckte det var gott. Vet inte om han fått så mycket sånt förut, men å andra sidan är han lite dålig på att äta kraftfodret också, inte så konstigt med allt nytt. Hö pillar han i sig iallafall =)

Tulo hälsar att han äter också hö, och är jättebra på att äta äpplen och morötter

Film på underverket

Han SKA få sällskap!

Bobson update

Lika bra att vänja sig vid att bli fotograferad när man ska bo hos mej.





Väldans kool kille fortfarande. Gick att prata med bra imorse, om vem som går först och att inte gå på mej och han följer grimman fint. Tulo blev skitsur på den lille och höll på att trycka ut honom genom staketet, så det får vi lösa på nåt vis. Tillfälligt för tillfället får han gå själv i rörhagen. Han verkar faktiskt lite hingstig redan nu så liten han är! Kanske ett utmärkt tillfälle för oss att bonda lite! Måste erlkänna att undemanding var liite så där i morse, snöstorm... Men hängde där ett par timmar, ska dit upp snart och kolla läget. Gulle! Eller jag menar åh så häftig!