söndag 22 april 2012

På kurs för Erika i ridhus

Stackbo-PNH for iväg upp till Arbrå i fredags för att träna för Erika. Det var första gången som Bobson var i ett ridhus, och första gången han fick åka iväg för att gå på kurs, och sova över också! Han fick åka upp i samma transport som Nadal, så bra att bara ha en bil att dela på. Det var väldigt mycket snö på gång när vi for iväg, så jag blev aningens nervös över vädret och väglaget. Men det gick finemang, men körde typ 60 km/timmen på ditvägen. Bosse gick på superbra både på väg dit och hem! Typ "släpp in mej nurå!"

Nattlogiet


Människan sittande på en sockerbit, uppgiften var  lek de sju lekarna med konen medan du sitter.

Öppnaövning

Slutaövning
På väg hem igen.
Övningar jag minns just nu:

Fredag:
Vi övade bla på att flytta framdel och bakdel för så lite fas ett som möjligt, typ mest bara energi.
Att stanna "med back" från skritt och trav, längs med väggen. OBS, inte be om fram med en fas fyra efter det, blir förvirrande.
Jag försökte mej på lite cirkling i högre gångarter. Fick tipset att pony Bosse och galoppera rakt fram. Få den bra galoppen ännu bättre, för att få den mindre bra galoppen ännu bättre också.
Får problem med att han drar iväg i höger varv i circling, åtgärd bumpa eller följ med. Tänk "demohäst", ovh Porcelin.
Pratade om face four typ annoying.


Lördag:
Leka 7 lekar med en grej medan man sitter ner typ på en stol.
SW mot - obs både framdel och bakdel!
Öppna och slutaövningar
Porcypineövningar på delar av huvet, leda med öron mm. Leka med tungan och läppar.Porcypine med rep på benen. Porcypine med rep runt magen - detta reagerade Bobson otroligt väl på! Fattade med en gång att liksom leda framåt och bakåt! Inte alls som mr T, som ju blivit lite avdödad i zon tre av ridningen.