onsdag 29 juli 2009

Hage

Upp till hagen en sväng nu på kvällen för att kolla läget. T var längst bort och kliade en annan häst. Kom i trav och senare galopp när jag visslade =) Nu är det nog 90% att det är godare gräs utanför hagen än innanför, men ändå =) Misstaget att komma i hög hastighet fick han ganska snart veta av sina hagpolare, man ska inte springa först till grinden om man är Tulo...

Acktjärn





Tungan ut

Red en sväng som jag tycker är 14 km fast den är nog 13. Men det känns som 14.
Nåväl. Började med lite fippel hemma med SW mot och från, hq disengae, bumpa för huvudböjning, stod på sadeln med extreme, testade att gå när jag satt uppkrupen. Gjorde sen en backvolt, och då stack han ut tungan lite och höll den så ett tag innan han liksom fortsatte slickningen. Noterat.

Sen stack vi ut på turen. Först en fruktansvärt lång skrittsträcka, och sen när vi just kommit in på lite mjukare väg så såg jag förmodligen en björn som skuttade 70 meter framför oss på vägen! Trodde först att det var en hund för jag anade en lång svans rakt upp, men jag tror att det var nåt sorts tecken på ryggen som förvillade. Funderade på om det var en varg ett tag, men den var för brunaktig. Det var ju rejäl skymmning innan jag kom iväg.
Fortsatte på vägen och övade min fluidity i galoppfattningar. Min kroppsuppfattning är lite alternativ kan man väl säga, men ibland fick jag "rätt" galopp =) (alltså helt utan tyglar). Tulo visade också sin fjärde gångart, en riktigt fin och stor travar trav! Ingen släng alls utan en rejäl gångart lämplig att vinna lopp med. Maffigt faktiskt.

Innan vi kom hem igen han jag bli lite mörkrädd, tills Tulo blev skeptisk mot en nerfallen gran som inte brukar vara på vägen, då försvann min egen mörkrädsla. Strax innan vi kom hem var det också nåt märkligt vid en massavedshög som Tulo "skrämde bort" genom att fnysa väldans högt tre gånger. Har bara hört honom göra det en gång förut så kraftigt när jag ridit och då var han fyra år. Eller så har han gjort sdet utan att jag tänkt på det. Lite coolt att dom kan låta så mycket utan att liksom avslöja för vaddetnuär att dom är hästar, värsta drakimitationen =)

Känns lite halvlagom att rida varannan dag nu när det är så mycket folk på besök hemma.