lördag 13 november 2010

Tjolaflöjt!

Har en pysseldag. Var upp och donade i stallet, Tulo strullade runt på gårn. Började verka honom och kom på efter ett tag att vinkelskivan vore bra att ha. For runt och letade den som en yr höna,  men hittade den inte. Då ställde sig Tulo uppmanande vid tunnorna, och det kunda jag ju inte motstå, så det blev lite spontan libertylek i stället. (Way to change game Tulo! )Oj vilket lekhumör han var på! Vi hade ju vilodag(kväll) i går efter allt småregn under dagen, så nu var det laddat och klart! Hoppade upp och red lite också, men han var inte riktigt ridbar, Tulo!! Så det fick bli att hämta det gamla repet och griman för att online få styr på allting igen.

Det blev lite hopp över stående tunnor, backa övningar från zon 5 med högre krav på att ändan ska leta mej (svårt och intressant, bra med en utmaning - var det betyg Tulo verkade ge). Sen fortsatte vi med att öva sidvärts från volt i trav och att inte sakta av då (så mycket). Känner att jag vågar ställa högre krav overlag faktiskt. Skiter det sig får vi ta itu med det då. (inom vettiga ramar givetvis).
Testade häromdan när han surade vid den övningen att sura tillbaka, och det funkade! Helt annan attidtyd och jättefin SW!
Red lite FS sen också, på en ridbar häst ;-)

Det känns som vi är på väg mot level fyra iallafall. Tulo har mer energi och kan faktiskt väldigt mycket, måste bara hinna i kapp själv också. Det är som om vi fått ett större spektrum att leka i, har utökat den rörliga delen. Och faktiskt tycker jag själv att jag sitter bättre när han får mer energi också.

Vädret runt nollan och lite lite snöande. Helt OK. Avslutade med lite kravlös samvaro.