lördag 1 oktober 2011

 Tulo och jag har varit på kurs i Ovansjö för Ewa Angantyr, så givetvis får bloggen idag en bild på Tulo och Sockan i stallet. Bobsons ordinarie nattsällskap utebliv (!) i natt så Tulo får vara stand in. Tänker att det är bra om dom bondar lite också. Snart får den lille mannan vara ute på nätterna också, om det blir som jag planerar.


Detta om boxskåderiet. Kursen för Ewa var mycket givande, dag två återstår i morgon. Vi red först i två större grupper på förmiddan och sen enskilt eller i par på eftermiddagen. Em-passet ägnade Tulo och jag åt hitta sweetspot i ridningen. Vi red i skritt på en cirkel och hans lätta varav var åt motsols, tror jag, med manen utåt. Hans lätt-lätta varv var åt medsols. (varför är jag så dålig på håll?) Nåväl, han blev lite seg i vänster bog och det var i motsolshållet. Då gjorde vi öppna, och jag fick stanna när det kände segt och flytta ut bogen med sticken. tULO GICK SUPERFINT OCH FOKUSERAT OCH LYSSNADE OTROLIGT BRA!  Oj caps lock men det struntar jag i, så bra gick han. Sen flyttade jag ut hans bog även i farten. Han blev liksom good banana och rättställd. Så jätteskönt! Äntligen! Ingen frustration, och Tulo kunde ägna sin tid åt att lyssna och försöka och vara duktig, istället för att kompensera mej så vansinnigt hela tiden.

Måste berätta att vi fick agera lite cowboy idag också, när en häst tänkte gå hem. Tulo och jag galopperade det fortaste vi kunde och gensköt hästen och motade den lite tillbaka till anläggninen. Duktiga gulle Tulo!