måndag 6 februari 2012

Bildbombning från helgen - mina hästar i hagen













 Obs att Tulo flyttar på den lilla hästen, som också är äldre än honom. Dom såg ut att leka tärr bra faktiskt!

Fast sen kanske det vankades  nåt godis eller så.

Gjorde lite utanför hagen också. Tulo fick en 7 km tur på lördag kväll. Bobson fick lite övningar på banan. Fortsatte med att "hoppa tunnor" vilket är SVÅRT för de lille mannen. Detta trots att jag började "enkelt", med en glipa mellan tunnorna så det bara skulle vara att gå eller spring igenom. Slutatde med allmänt oförstående. Gick över och gjorde några åttor i stället, som han är så duktig på och gör så fint.

På söndagen var det -10, snöade och ilblåste, så det blev ingen ridtur med Tulo. Bobson fick ett kort pass på banan igen, åttorna och så fick han gå igenom mönstret med tunnorna, alltså en glipa mellan två tunnor. Det såg han ut att kunna och verkade rätt nöjd. Ska köra så ett tag och se vad som händer. Kanske kan lägga till ett låååågt kryss sen, typ en bom att kliva över. Han ser ut som om han inte KAN hoppa, bedömmer att han blir RBI och inte kan helt enkelt. Nåja, han kommer som vanligt när jag ropar och verkar allmänt glad och sugen på kraftfoder.

Tänker att han är så hög i rang och i normalläget LBI, så när nån kommer och liksom TALAR OM för honom att han ska göra nånting som han inte har hitta på själv, så blir det kortslutning. Kan se när han leker med andra hästar och och nån "ber" honom flytta på rumpan, så låser den sig fast. Liksom.

(Länk till en lång film när han leker med en annan häst).