lördag 15 januari 2011

kväll

Min stora boll har blivit platt för "någon" har pillat bort pluggen OCH lagt den nånstans i snön. Undrar vem...

Tulo är oförskämt pigg och glad och verkar redo för nya uppdrag. Red en liten mini mini stund nu på kvällen och efter en särsklitt väl genomförd indirect vändning (utan tyglar) så hoppade jag av. Tulo fick sen strulla lite som han ville på gårn, men behövde lite moralisk support för att våga gå bort till det goda hösilaget i "tjejerna på andra sidans" hage. Det var ju mörkt och allting. Ganska bra att han är liite barn sweet när han är lös så där!

Bobson blev det lite mer verkning på. Hoppas att han kan flytta till unghästslösdriften snart, han behöver fler lekkompisar. Den jag har sett ut är på 5 hekatr med en massa skog och bäckar och så. Det är riktigt spännande och roligt att ha en häst med en helt annan horseanlity, krävs lite andra strategier än med Tul. Bobson är ganska rejält mouthy =D

Herd of three

For förbi stallet efersom det nästan oavsett ligger på vägen hem, även om det blir en omväg. Tulo ville komma ut å "gö nå", så han fick gå i vippfil på gårn och få en egen hink med vatten samt flörta med travarbrudarna. Vi lekte också lite stick to me. Tulo pilade senare iväg sen till dom andra stona för att kolla läget lite, det börjar minsan bli rejält med vårkänslor hos somliga!  Billy Bob fick lite kli och lite "protect my herd of two" när Tulo gick och visade sura miner utanför Bobbys hage.
Planen är att åka upp en sväng till framemot kvällen, får se hur det blir, har liite ont i huvet. Ska flytt-packa också.

Fredag med ponnysarna.

Skrittade ut en liten tur med Tulo. Han är ganska så pigg =) Satte upp ett mål att ha befästa galoppombyten (alltså enkla på svenska, inte simple changes) under sommaren.  20 Juni ska de vara klockrena!

Lille Billy Bob Bobson Långstrumpa fick fortsätta med sina verkningsövningar, funkar jätttebra! Verkade lite runt om på alla tassar idag. Han fick sedan ha Tulos resårgjord på sig med Tulo och jag var ut på vår tur. Övade lite -yo -backa, och sen gick vi en sväng med skottkärran och testade sedan att sänka huvet för tryck i grimma, och det funkade också väldigt bra. Chillade lite på stallgången och Bobson nosade på katterna som satt på sina höbalar samt kollade in skottkärran och smakade lite på den och vispade runt med nosen i den.