onsdag 14 januari 2009

I min lilla värld av hästar

Ja. Mätte in skulderbladen på T idag, bild kommer ev senare när jag fått in dem i nån dator. Det var ganska svårt att hitta dem tyckte jag, iallafall när jag lyfte upp frambenet.
Pillade på lite hemma på gårn, bla cirkling med byte av varv så där, och sen lite trängsel med en soptunna och små brädor att förhålla sig till och allt möjligt. Började introducera sticken som hastighetsdämpare men fick initialt motsatt effekt. Åhå. Fick till det lite bättre. En bieffekt var att Tulo kutade in till mej ett antal gånger, kanske mest för att söka stöd i dessa bistra tider. Jaja, tillbaka till kunskapskällan. Önskar ibland att nån kunde stå och se på iallafall ibland och direkt säga vad man gör för fel, och hur jag ska tolka Tulo. Det är svårt ibland att veta om jag kräver för mycket eller för lite, men det är bara att fortsätta utforska.

Nu blir det Tysklandsresa över helgen och inte så mycket häst inplanerat.

Och här en länk till en bild på Ringamålakor, en gammal allmogeras som får illustrera tjurens mörkare pigmentereing jmf med kons.

Och Dessie, hon gillar iallafall det här mildare vädret! Har bett om att få följa med till stallet två dar i rad nu och springer omkriung och ser glad ut och äter mat som en hel häst, hon med!