torsdag 1 maj 2014

Some sort of pro...

Testade en gammal tredelad sele på Tulo idag. Brukar plocka fram den med jämna mellanrum och fundera på varför jag inte använder den. Det är ju inte den flådigaste av selar på något vis, men det ska nog gå att gå ordning på den och ta tag i mina gamla kördrömmar. Nöjde mig med att sela på selen och lyfta fram och syfta lite med skaklarna. Det ser ut att funka. Knöt fast en svängel också som inköptes för många år sedan. Loselen är ju inte riktigt bra utformad för att dra tvåhjulsfordon, det går ju men är lite bängligt och stötigt.

Red Bobson, först på ridbanan med fokus på böjning i zon tre, för att få till lite good banana och avslappning och hela baletten. Gick mycket bättre än förra gången vi var på ridbanan. Får ha som ett mantra; " en aktiv tygel,  en aktiv tygel". Som sagt, hur många gånger ska man lära sig självklarheter...

Red ut sedan lite över bron på Sågfädbodvägen, klarade han galant! Travade några meter på asfalten också hemåt. Han är liksom en mycket trevlig och bra häst Bobson. Och snygg också.