söndag 29 maj 2011

Sockan och sorkarna =)

Sockan har det toppenbra i sin nya hage, skog och åker, en väg brevid med lagom många bilar för att vänja sig vid trafik, och två trevliga småsorkar att umgås med. Och så bergen i Hälsingland! Saknar! Finns även mysiga stigar, en gammal ridbana och möjlighet att bada med hästarna.

Framåt kvällningen for jag ner ner till platta Valbo med finkan och for ut till Tulo. Tulo fick gå lite ute och beta och stå en sväng i boxen när hans ben blev lite för långa, medan jag servade finkan och mockade i corallen och så. Sen blev det lite cirkling i rundkorallen. Det är verkligen bra att ha tillgång till en permanetn uppsatt playpen! Vi fortsatte med att få till close cirkles i trav i liberty, verkar som om han har kommit på en typiskt Parelligrej; "Jag vet hur man får Anna att inte lyfta sticken, jag springer nära henne! Hihihi!"
Han ser så nöjd ut med sej själv! Ungefär som när han hoppar tunnorna =D Iallafall en fördel med att ha en häst i lite sämre kondis, han går snabbare till att fundera ut den lataste vägen ;-) Det är verkligen mysiga stunder vi har haft nu på kvällarna, och jag har hållit sessionerna korta, just när vi fokuserat på dessa close circles i trav, för att få det så roligt som möjligt.

Vill också berätta om servicen av finkan, fick låna ett annat konsistensfett av stallägaren (guld!) och det verkar faktiskt som om det är kvalitetsskillnad på fetterna, för så här fint har inte påskjutsbromsen löpt på många år.