tisdag 11 september 2012

Still


OL i hagen. Testade att stå extra medvetet stilla idag med Tulo. Först stod jag bara helt stilla i zon ett, och det var som att energin i Tulo bara höjdes och höjdes. Häftigt! Han blev mycket lätt med cirkling med små små signaler. Kan ju förfinas minimeras ännu mer, är mycket nöjd med det vi fick idag.
Kul också att han erbjöd SW bort, nåt jag fokuserat extra på de senaste dagarna på att förbättra, eller rättare sagt på att jag äntligen ska fatta hur man ska göra den, hur vi ska göra den, hur det ska kännas.

Innan Tulos och mitt pass hade Bobsonn och jag ett OL pass, gjorde lite back och fram yoyo samt circling med galoppinslag åt både varven. Började passet med några stick to me svängar med back, skritt och  trav-övergångar och lite galopp, fast det var lite för svårt att galoppera sakta förstås så då blev det mer cirkling. Det märks verkligen att han börjar bli äldre och att vi kommunicerar bättre. Jag liksom törs stätta större krav på honom också. Som vi har bondat i hagen i sommar så har vi börjat gå "way back" vi med =)
 
Bilderna är ju från way back in the days, typ januari 2011. Kolla in Tulos uppsyn där bakom Bosses vänseteröra!