måndag 30 november 2009

Lersällskap

Mot mina principer har T just nu litegrann en egen hage, eller rättare sagt en hage som inte består av LERA. Tyvärr gick inte sällskap och lerfritt att kombinera just nu, hoppas på att det blir vinter i övermorgon!!!
Nå.
Mindre svullna ben nu, bara VB eg. Så det kanske är lite bra med typ torrt. Iallafall så är han just nu MYCKET sällskapsjuk, talar om vart han vill bli kliad och ger förslag på lite lekar vi skulle kunna göra =) Kanske ett tips inför filmningen, isolera din LBI så minsann vill dom leka! Super-savvy eller hur=)

Nån som har nåt bra tips för behandling av mugg?

söndag 29 november 2009

Ja, idag var all fyra svullna, om än vb mest. Det gick ner efter en rid och lek promenad. Höll på att tappa honom längst bort på vändplan när jag tänkte köra lite cirkling i liberty, med repet liggande kringlat över ryggen. Riktigt såg galopptankarna i hela minspelet =) Men jag fick hook på honom igen och ett Lichman -draw (eller Erica) i trav tillbaka mot mej, super savvy silver anna =)

Nu hoppas jag snö och tjäle! Fast det är riktigt bra mjuka grusvägar just nu, så det är iallafall positivt!

(ush så äckligt positivt det där lät. Men det är bra med bloggar, skriva ner bra saker)

lördag 28 november 2009

Typ 5 km

Hittade en svullen vb kota, ingen hälta så vitt jag kunde se. Möjligtvis att det är nån sorts sår där, men så svårt att känna nu när allt är så lerigt, liksom trots att jag spolat benen. Han får gå i en liten torr hage i morgon så får jag se hur det blir.
Nåväl.
Det blev en promenad driving Z5 typ 5 km, och han verkade glad och pigg. Betedde sig faktiskt som en riktig level 3 häst! Hade tom lite hyfsad draw! Jag var nog trevligare att umgås med nu än när vi filmade :)
Övade lite stanna för sticken i zon 1. La in lite SW mot och back som behövdes naturligt när jag plockade lite granris. Ibland blir jag så imponerad av honom, han funkar så bra!


Bilden från typ 24 november i fjol. Hoppas det snart blir likadant väder! Fast jag kommer ihåg att jag frös mest på hela året den dan.

torsdag 26 november 2009

Jobbe

Blir ju inte mycket hästande nu, men desto mera jobbat. Mycket MK och ARARAT.

Men idag grejjade vi lite med stoppa sina framhovar i en hink, var roligt såg Tun ut att tycka, särskillt som han fick havre också: Han snöt även morot ur den röda hästens påse. Den som tar han får. Kanske nåt jag ska lära mej också? Fast jag ska inte andras morötter =) Nej nu börjar det bli för djup och kan feltolkas för jag menar eg inte så mycket. Det är gott med goda morötter.

tisdag 24 november 2009

Sommardays



För några år sen, sommar i Acktjärn.
a Blenda Elby Low Action Movie.

måndag 23 november 2009

Level 3+ online!!!!!

Nu officiellt level 3 online! Fick sämst på drawn och bäst på friendly, där halkade jag över till fyra minsann! Jätteroligt, jättebehövligt!
Well done! As you progress towards L4 keep refining your phase 1. See what you can do to get Tulo more involved and excited about your play. Snappy responses will be important for L4.

Kul kul särskilt som jag upplevde en liten svacka just när jag bestämt att filma. Så där när alla delar far isär för att omorganisera sig, typ.

tisdag 17 november 2009

Vattentäta stövlar

Jobbade i hemkommunen idag och kom alltså hem tidigt. Men efter att ha spolat vatten i gummistövlarna av misstag (?) skippade jag hästträningen, och stannade hemma och kollade på en film i stället. Bara en sväng upp och kolla läget sen när jag varit och handlat mat.

måndag 16 november 2009

Ridhus .- på flykt undan leran

Till ridhuset, ljust och torrt! Testade den "nya" sadeln, skyller på den det som inte kändes så jättebra ;-) Annars var han väldigt mjuk och fin, märktes kanske att det var måndagskväll för mej efter en intensiv arbetsdag vilken gjorde att min koncentration kanske inte var på topp. Fortsatte med kamning och lite lite koncentrerad. Nästa gång blir det den gamla vanlig sadeln igen.

Som vanligt rullade sig hästen innan han fick sadeln på sig, jättefint blev det med den blöta pälsen och allt. Sen sadel på det. Jaja, det ser ju så mysigt ut!

fredag 13 november 2009

Fredagskväll i ridhuset


Leka!!!


Kolla!!!

(mumsa)



Tul står kvar och mumsar hö minsann kors i taket!



For iväg till ridhuset. Det blev kamma med bullseye och lite FTR. Kändes alldeles lagom avancerat och utmanande på samma gång. Särskilt motsols ville Tun att gå i en mycket liten cirkel, och där fick jag hela tiden korrigera mej och trampa ner på inner. Alltså med vänster ben.
Överlag kändes övningen bra och avslappnande och uppbyggande.

Hade nån sorts ide om att Dessie kunde vara med också, men hon var alldeles för aktiv när vi lekt loss lite helt lösa i början, så hon åkte ut i bilen. Man vill ju så gärna hjälpa till när man är border collie, och hon gör egentligen allt rätt, fast det är opraktiskt när man leker med hästar.

onsdag 11 november 2009

Sen och sen

Hann ut i lite i dagsljus idag. Tog en sväng med lassot ner på kvigbetet. Fruset och fint nu! Först driving zon fyra och fem, sen lyckades Tun gå rakt in i ett stängsel där han trodde det var öppet, miss i kommunikationen. Dessie hade också förvånats av samma stängsel fast nån minut tidigare och en bit bort. Nåväl, då vart linan som kom runt bakbenen läskig och Tulo blev RIGHT BRAINED, på riktigt! Intressant att se! Mycket sällan det händer på det viset med honom.
Sen höll jag på och fixade och donade med lassot över ryggen, runt bakben, i rörelse trav och galopp för att fixa tillbaka min körhäst. Fick hyfsad ordning på det iallafall. Men det är nåt särskilt med det där lassot. Funderar på att köpa billiga från Hööks eller nåt för att göra korta dels som "tömmar" och dels att ha att öva med runitikring, för de är mycket läskigare än tjockrepen tycker Tun. Kanske det märks att jag är lite valhäntare med det också, kanske... Och en komination av längre avstånd och att det är nåt som är längre som släpar. Långrepet släpar ju faktiskt inte alls på samma sätt.

Sen körde vi lite hill therapy aktigt, och han höll galoppen väldans bra och balanserat (och LB), mycket bättre än i fjol när vi körde en riktig hill therapy omgång. Fast då körde jag max på 7 meters repet. (det gamla tjocka trygga vanlig repet...) Lite bus blev det också =)

Sen gick vi hem, körde lite squeeze med en traktorskopa och en spannmålselevator som stod vid stallväggen, med lassot och lite på håll så där. Tror det var ett bra komplement till RBI upplevelsen, att bli lite styrd på håll så där. För båda.
Sedan circle backa, också ganska mycket tänka övning. För båda.

måndag 9 november 2009

Stjärnkväll

Spenderade en god stund under stjärnorna strosandes med Tulo i kvighagen. Dimma och stjärnor god lisa för novembersjälen. Dessie skuttade runt med sina reflexer och blinkande lyse.
I går var vi på banan i Vallsta hela dan kändes det som.

Word of the day är - saktfärdig. Färdig för att vara sakta. Stämmer med hästen.


Samma plats, hund och reflextäcke, fast från i fjol.

söndag 8 november 2009

Berlin från i fjol

Sitter och datar lite, kollar in lite Berlinbilder från i fjol medan programmen jobbar.










lördag 7 november 2009

Filmning igen


Filmövninger på eftermiddan uppe på ridplan i Vallsta, sprang ikapp med solen. Lastade nästan i liberty hem =)
Glömde bort att man ska ha en pedestal, försökte låtsas att ett litet bildäck var en pedestal, men det var det inte. Fick fina hopp över den iallafall! Nu har jag lastat i bollen och en sj-pall som får duga som pedestal, redo för i morgon.
Fick ett publik som tyckte att han såg mycket lättlastad ut =)
Usch jag blir så hyper när jag ska göra nåt, och när jag insåg att jag inte hade alla grejor jag tänkt ha med, gick allt typ tusen gånger bättre.

Titta inte på filmen, den är fruktansvärt lång och inte den som ska skickas. Lägger ut det i ett extra stort anfall av navelskåderi. Tex ska SW ges mer confidence.

torsdag 5 november 2009

Snöblåst

Förutom mitt libertyesperimenterande så blev det SW över tunnor (de två jag har däruppe) från och emot. Det tyckte Tun var roligt iallafall. Tänkte ha det på filmningen. Tror jag gjorde nåt oförskämt i libertyn men annars gick det bra.

Det hade snöat så det är ca en cm snö på backen, inte tillräckligt mycket för att vara tillräckligt roligt att rida ut i mörkret i 6m/s blötsnöande... Dessutom var hela vinterpälsen full i blöt lera. Dessie hittade några katter att titta på.

1997

onsdag 4 november 2009

Samma, dag 2

Samma övning som i går, fast tre varv åt gången.
Är nog jag mest som behöver sju dar i rad =) Tun får stå ut med att jag behöver lära mej, igen...

Imorrn ser det ut att snöa hela dan, då brukar jag gilla att rida ut så blir det lite omväxling för Tuloson. Ska filma lite olika grejjor till helgen.

Bild från 2002.

tisdag 3 november 2009

Bosses favoritvideo i repris

Kollade igenom filmningen från helgen och måste säga att det mest liknar nedanstående inlägg =) Var nog mest lösskägget som fattades.

Pen - spännande

Utforskar playpennen. Övar min egen position efter tips från Åsa.

Vår övning idag var typ två varv i skritt åt vardera håll, sen två varv i trav åt vardera håll. Hur lite som behövs av mitt kroppsspråk, och hur lite som gör att det blir helt fel. Stoppade en liten hög spån i mitten för att hitta centrum.
U, snurren som blev beror med största sannolikhet på att jag skickade energin för långt fram och messed things up för Tulo. Vid taggning försöker jag nu tänka att jag liksom snurrar med åt samma håll för att inte hamn i zon ett, där jag mig ovetande hamnade förut. Ska testa att filma när det blir tid att göra detta i dagsljus.
Nu övar vi sakta och lite att hålla gångarten. Planen är att köra sju dar i rad. Det är väldigt lerigt och slipprigt så för att hålla balansen i högre farter krävs balans på alla håll, mest mentalt kanske.

The pen in green


Tulo goes knabstrup

måndag 2 november 2009

Kvällsmys

Upp och borstade lite. Alla i hela stallet var där samtidigt, så det blev lite av en chockstart för mej =o Tulo verkade trivas som fisken i vattnet och stod och erbjöd till aktivitet, ehuru detta brukar föranleda till en något förhöjd morotskonsumtion. Kul att nån är positiv så här i höstmörkret iallfall! Ska se ocm det blir att sätta upp playpennen i morgon, kanske den kan få stå kvar några dagar utan att den behöver tas ner. Hoppas på snö till slutet av veckan, då blir det roligare att rida ut på kvällarna.
Det finns nu elva vargar i Galvenreviret, där jag bor. Lite extra spänning i vardagen kanske. Borde ju få se iallafall vargspår i vinter tycker jag.

söndag 1 november 2009

Från helgen









Tulon hemma igen, bilder från helgen.