fredag 12 december 2008

Slädtur 1990


Den här bilden är från en slädtur i januari 1990. Jag gick 40-veckors hästkörarkurs på Wången, och efter jullovet satte vi igång hingstarna genom slädturer. De vuxna hingstarna var Klave, Kagg, Frode, Härk, Läns, Joar, Lyre och Mats. Minns hur det kändes att gå in i stallet där de stod, ljudet var liksom dämpat och ett stort lugn rådde. Det var mönsterkrattat sågspån på golvet, varje elevs stolthet.

(lätt bloggberoende)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Coolt =)

Anonym sa...

Oj så härligt det ser ut. Bodde i Östersund 88-89 nånting och såg hingstarna både på utsläpp och med slädar på isen. Mäktigt !!

Elisabeth

Eva Östman sa...

Men hallå - då bodde ju min Manne där!!!

Han är född 1988 på västkusten och blev inköpt till Wången som hingstämne på hösten. Sedan såldes han därifrån till en hovslagare i Skåne som femåring efter att ha kastrerats - han fick "bara" 39 poäng.

Hans lite konstiga dopnamn är Wångens Offer - alla 88:or hette på O, tror jag.

Inte minns du honom?

Hälsningar

Eva Zäta

Blenda Elby sa...

Jo visst minns jag Manne! Hade inte en tanke på att det kunde var "Den" Manne!. Han var väl hos Sidbäck ett tag också? Minns en pryoelev från grundskolan som var på Wången nån vecka och hängde med på våra inkörningspass, som blev alldeles förälskad i Manne... Ska kolla om jag har nåt gammalt foto av honom, förmodligen inte men ändå.
/a

Eva Östman sa...

Nja, den Manne som funnits/finns hos Sidbäck är en annan.

På Wångentiden hette han bara Wångens Offer - är det honom du minns, tror du?

Eva

Blenda Elby sa...

jah, han hette alltså Offer då? Vilket hemskt namn isåfall. O-hästarna hade jag ingen kontakt med.
(fattar lite segt...)(OCH har lite svårt att läsa en hel kommentar...!!!)

Eva Östman sa...

Ja, nog kan du förstå att jag döpte om honom? Efersom jag vid hans inträde i min lilla familj hade ett sto och en tik, började jag - för att undvika O-namnet - med att kalla honom för Mannen i mitt liv, vilket sedan blev Mannen och så Manne :-)

Men ni klev nog omkring på Wången samtidgigt i alla fall, även om du inte minns honom!

Eva